Briose aperitiv

19 Mai

briose aperitiv

Daca tot suntem la capitolul briose, hai sa pastram traditia si sa gatim , de aceasta data, briose sarate, care pot fi servite ca aperitiv.Se fac rapid, nu ai nevoie de  ingrediente sofisticate, desi lista o sa va para lunga, dar va spun, sunt alimente  pe care de obicei omul le are in permanenta in frigider sau in camara.Si pentru ca zilele trecute a fost ziua baietelului meu, care a implinit minunata varsta de 6 ani, cu ce puteam sa incant ochii copiilor decat cu cateva briose cu branzica si smantana?

Ingrediente:

  • 200 g branza (nu prea sarata)
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 2 linguri rase de mustar
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • praf de copt
  • 200 g sunca presata(sau orice mezel doriti)
  • o lingura de ulei
  • 3 linguri de smantana.

Amestecati ouale intregi cu uleiul si smantana.Radeti branza si o adaugati peste compozitie, apoi faina cu restul ingredientelor si la sfarsit sunca presata , taiata cubulete.Ungeti formele de briose cu ulei si tapetati cu faina si lasati la cuptor pana se rumenesc.

aluat briose

Cam asa arata cand sunt gata:

briose aperitiv

Eu le-am ornat cu crema de branza facuta din branza telemea , smantana si verdeata, pentru un aspect mai de  sarbatoare, dar se pot servi si simple.

briose aperitiv

Nu pot decat sa va doresc : “Pofta buna!”

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 26 other followers

%d bloggers like this: