Prajitura krem à la krem

2 Apr
Revin cu o prajiturica delicioasa si foarte simpla in acelasi timp, pe care eu am incercat-o dupa ce am colindat o zi intreaga printre  pagini culinare in cautarea unei retete de week-end .E o prajitura racoroasa pentru zile fierbinti de vara dar si un desert usor pentru masa de Paste cand „burticile”  nu mai reusesc sa primeasca prea multa „informatie”. Asadar, iata ingredientele:
 pentru blat
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 2 plicuri de budinca OLE cu cacao
pentru crema
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • un plic de budinca OLE de vanilie sau capsuni
pentru glazura
  • 150 grame ciocolata cu lapte sau amaruie
  • un pachet mic de unt
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de apa
Albusurile se bat spuma cu zaharul, dupa care se incorporeaza  galbenusurile unul cate unul.Adaugati praful de budinca si amestecati usor cu lingura de lemn.Pentru persoanele care nu au rabdare se poate folosi si mixerul dar cu lingura de lemn blatul ramane mai pufos.blat prajituraUngeti o tava cu unt , tapetati-o cu faina si turnati compozitia.Tava pe care o folosesc eu are cam 30/25 cm, e destul de mare, asta ca sa faceti o comparatie cu ce aveti voi in bucatarie.Blatul se lasa in cuptorul incins aproximativ 25  de minute.blat prajitura krem a la krem
Asa ca nu e greu?
Cat timp blatul ″se umfla in pene″ in cuptor, noi ne ocupam de crema.E foarte simplu, se amesteca toate ingredientele si se bat cu mixerul pana ce crema se intareste si arata cam asa.crema prajitura
A venit si randul glazurii sa isi ocupe locul in bucatarie.Intr-o craticioara de care nu se prea ″lipeste mancarea″, turnam 2-3 linguri de apa si 2 linguri de zahar.Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam ciocolata, bucatele si la final untul.Nu va grabiti sa intindeti glazura, lasati-o putin sa se racoreasca pentru ca altfel riscati sa va curga toata in tava.
Ca de obicei, o felie si pentru voi si nu ramane sa va spun decat ″POFTA BUNA″ si sper sa aveti acesta prajitura pe masa de Paste.prajitura krem a la krem

3 Răspunsuri to “Prajitura krem à la krem”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prajitura cu crema caramel « Retetele-Ralucai - Aprilie 11, 2012

    […] turnati crema calduta la mijloc.Puteti face o glazura de ciocolata asa cum este cea de la prajitura CREM A  LA CREM, dar eu m-am multumit de acesta data sa pudrez cu zahar si […]

  2. Tort cu crema mascarpone « Retetele-Ralucai - Aprilie 26, 2012

    […] doriti, puteti alege glazura de ciocolata , asa cum am folosit la prajitura krem a la krem.E delicioasa oricare dintre […]

  3. Brownies « Retetele-Ralucai - Mai 24, 2012

    […] O altfel de negresa pe care va invit sa o incercati!E super ciocolatoasa!Daca vreti, ii puteti adauga deasupra glazura de la prajitura Krem a la Krem. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: