Cozonacul bunicii – partea a II-a

15 Apr

Pentru ca primul cozonac a fost doar o proba pentru ce urma sa iasa de Paste, iata acum cozonacul care a stat pe masa noastra la sfanta sarbatoare si la care s-a adaugat o delicioasa pasca.Procedeul a fost acelasi ca la primul cozonac , numai cantitatea de ingrediente putin mai mare.Ce o sa fac acum este doar sa enumar ingredientele si cantitatile lor si o sa insist pe  realizarea pascai.

  • 6 oua
  • 2 cani  si  jumatate de lapte
  • 2 cani  de zahar
  • 1/3   pachet de unt , la temperatura camerei
  • 2 kg de faina
  • o cana  de ulei
  • 3 pliculete de drojdie uscata
  • coaja rasa de la o lamaie

De data asta au iesit 4 cozonaci :

In poza am pus doar doi… :))

COZONAC



si o pasca dragalasa:

pasca

Pentru pasca intindeti o foaie de aluat, eu am folosit o tava de copt cu peretii detasabili,  si deasupra turnati amestecul din  jumatate de kg de branza proaspata,

compozitie pasca

dar aveti grija sa nu fie apoasa, 3 oua , 5 linguri de zahar si 3 pliculete de zahar vanilat.Faceti o impletitura din coca ramasa si asezati deasupra branzei.Lasati la cuptor pana se rumeneste.

pasca

Va urez „POFTA BUNA ” si „PASTE FERICIT”!

COZONACUL BUNICII

PASCA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: