Amandine

29 Apr

amandine

Pentru ca am prezentat tortul amandina de curand m-am gandit sa va arat si o alta infatisare a acestei delicioase prajituri.Reteta este aceeasi ca la tortul amandina numai forma si glazura sunt  diferite.Ramane sa alegeti voi ce „infatisare”  va place mai tare si sa o adaptati in functie de evenimentele pentru care gatiti.

In loc de forma rotunda de tort am folosit o tava dreptunghiulara.

blat amandine

Iar pentru glazura am folosit :

  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 100 g unt.

Apa si zaharul se pun pe foc si dupa ce acesta din urma se topeste se adauga ciocolata si frisca lichida.Cand ciocolata este topita , adaugati untul si amestecati pana la dizolvare.Lasati sa se raceasca, si la fel ca la tortul amandina, nu turnati imediat glazura pentru ca riscati sa va curga toata in parti.Eu o las la frigider 15 minute si dupa aceea „imbrac” prajitura cu ea.

Taiati prajitura in patrate  mici si,  daca o pregatiti pentru copii puteti pune feliutele in hartii de briose.Vor fi foarte incantati!:))

amandine

S-ar putea sa va placa si:

frigarui

Frigarui de pui si miel cu legume

cozonac

Cozonacul bunicii

Un răspuns to “Amandine”

  1. alice sava Martie 24, 2014 la 9:26 pm #

    sint foarte faine toate.idei interesante pt diversitate la masa. MULTUMESC!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: