Tort amandina

29 Apr

tort amandina

Pentru ca copiilor mei le plac mult dulciurile cu ciocolata, ce putea fi mai potrivit pentru o sambata seara  decat un tort amandina?Dar nu numai copiii iubesc dulciurile…nu-i asa?Sa  lasam vorba si sa trecem la treaba….:))Am mai auzit expresia asta pe undeva?????

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 30 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 25  g cacao
  • 8 linguri faina
  • un plic praf de copt

Bateti albusurile spuma, adaugand apa si  zaharul.Galbenusurile le frecati cu uleiul si  le turnati peste albusuri.Adaugati faina ,amestecata cu cacaua si praful de copt si aveti grija sa folositi , pentru a amesteca , o lingura de lemn.Dati la cuptor aprox. 30-35 de minute.

blat

Ingrediente pentru crema:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pachet unt

Ouale impreuna cu zaharul se pun pe baie de abur, pana se ingroasa.Adaugati o lingura de cacao si lasati crema sa se raceasca.Untul se freaca pana devine cremos.Adaugati restul de cacao si amestecul de oua cu zahar, dupa ce acesta s-a racit bine.

crema unt

Pentru sirop:

  • 300 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de rom sau un plic de capuccino

Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit si adaugati plicul de capuccino sau esenta de rom.Lasati sa se raceasca  si insiropati  blatul.Puteti taia blatul in doua sau trei si dupa ce il insiropati ungeti cu crema.

crema tort

Glazura:

  • 180 ml apa
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • 230 g zahar
  • 80 g cacao
  • 165 ml frisca

Puneti pe foc 80 ml apa,  frisca , cacaua si zaharul pana ce acesta din  urma se topeste.Gelatina, inmuiata cu 10 minute inainte in 100 ml apa ,o adaugati peste amestecul de pe foc.Nu lasati sa fiarba pentru ca gelatina isi va pierde proprietatile.Lasati putin sa se raceasca si bagati glazura la frigider pentru 40 min.Turnati apoi peste tort.Aveti grija sa nu fie subtire cand o turnati… verificati inainte de a imbraca tortul!!!!!!

Sfat:Puteti strecura glazura dupa ce o luati de pe foc pentru a ramane fina, fara cocoloase de cacao!!!!!

Asa arata tortul amanadina:

tort amandina

Sigur o sa va placa!!!!!

2 Răspunsuri to “Tort amandina”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Amandine « Retetele-Ralucai - Aprilie 29, 2012

    […] gandit sa va arat si o alta infatisare a acestei delicioase prajituri.Reteta este aceeasi ca la tortul amandina numai forma si glazura sunt  diferite.Ramane sa alegeti voi ce “infatisare”  va place […]

  2. Tort Dino « Retetele-Ralucai - Mai 7, 2012

    […] folosit aceeasi glazura ca la tortul amandina asa ca o sa va trimit acolo sa o […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: