Pui cu smantana si ciuperci

5 Mai

pui cu smantana si ciuperci

Cum nu ma innebunesc dupa mancarurile cu carne de porc sau vita , am apelat la „puiul familist” pentru a servi masa in familie…:)) Ceva usor si fin, asa ca pentru o sambata insorita  de mai , ce poate fi decat puiul cu smantana si ciuperci?Nu-i asa ca v-am facut pofta?Atunci , la treaba!

Avem nevoie de :

  • un piept de pui
  • 600 g ciuperci
  • 200 g smantana
  • o cana de lapte
  • 200 ml supa de pui
  • o lingura de faina
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • verdeata (marar sau patrunjel).

Primul pas : ciupercile.Dupa cum stiti , ciupercile sunt o sursa importanta de potasiu, insa pot deveni si toxice daca nu le pregatim corespunzator.Ciupercile se spala cu multa apa si se folosesc numai vase emailate sau din teflon.Este indicat sa nu indepartati  pielita alba de deasupra pentru ca isi pierd din proprietati.Va sfatuiesc sa le fierbeti  inainte de preparare si sa adaugati in apa putina sare si sare de lamaie.Caliti ciupercile taiate  in 50 g de  unt si lasati-le de-o parte.Puiul il fierbeti , puteti arunca prima apa, eu asa fac  :)),  si din zeama in care a fiert si pe care o strecurati ,  pastrati  200 de ml. Amestecati puiul taiat bucati potrivite  cu ciupercile si turnati peste ele laptele, amestecat cu faina si supa.Condimentati cu sare si piper si lasati sa dea in cateva clocote.La final adaugati smantana si mai fierbeti aproximativ 5 minute.

Puiul nostru este gata!Asezati in farfurii si serviti cu verdeata si…. pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: