Va propun o reteta usoara, de seara, care va poate scoate din incurcatura in cazul in care s-au anuntat oaspeti nepoftiti …. la cina : cannelloni cu branza.:)).Reteta seamana cu o placinta cu branza, numai ca inlocuim foile cu pastele.Nu am fost niciodata in Italia dar cu siguranta aceasta reteta o sa ma duca cu gandul la minunatul taram al pastelor.Cred ca pastele iti dau libertatea de a le gati in orice fel doresti, fara restrictii, cu sos de rosii, cu sos alb, cu sunca, cu cascaval sau poate cu creveti.Gustul lor se combina perfect cu orice aliment asa ca dati frau liber imaginatiei si ….gatiti!
Aveti nevoie de:
- o cutie de cannelloni
- 400 g branza
- o cutie de 400 ml smantana
- 4 oua
- jumatate de legatura de marar
- 100 g cascaval ras
- 50 g unt
- piper alb.
Daca branza este suficient de sarata , nu mai este nevoie sa adaugati si sare.
Amestecati 2 oua cu 150 g smanatana si mararul tocat.
Umpleti pastele cu acest amestec, fara a le fierbe inainte, asezati-le in tava si puneti deasupra bucatele de unt.
Lasati la cuptor aprox. 10 minute, dupa care turnati deasupra restul de smantana, amestecata cu ouale si piperul.Pentru a umple pastele puteti folosi un sprit pentru ornat.
Cand pastele incep sa se rumeneasca deasupra , adaugati cascavalul ras si mai lasati 5- 10 minute.In total ar trebui sa fie cam 30-35 de minute de stat la cuptor.Serviti-le calde cu orice sos doriti.Eu am preferat unul de chilli.:))
Pofta buna!
vreau si eu o bucatica…….
Cu mare placere!
o reteta super buna si repede de facut , insa nu am stiut cu ce sos sa le mananc , nu ai scris nimic de sos…dar e foarte delicioasa si fara sos.
Ma bucur ca ti-a placut, cat despre sos , ramane la alegerea fiecaruia.Astept sa incerci si o prajiturica!!!!:))