Drept sa va spun, as fi vrut sa le numesc lebede umplute, dar pentru ca asemanarea cu aceste minunate pasari nu este chiar una izbitoare, le-am numit ratuste.Ceva mai aproape de adevar.Dar nu-i nimic,nu intotdeauna iti ies planurile asa cum te-ai gandit.Reteta pentru aceste „pasarele” este aceeasi cu cea de la eclere.Asa ca, pentru cei care au incercat prajitura nu este nici o noutate.
Ingrediente cosulete :
- 5 oua
- o cana de apa (aprox. 300 ml)
- o cana de faina
- aproape jumatate de cana ulei.
Pentru cosulete, punem pe foc apa, impreuna cu uleiul.Cand incepe sa fiarba , tragem vasul de pe foc si adaugam faina .Mai lasam aproximativ 2 minute pe aragaz, amestecand in continuu.Dupa ce amestecul s-a racit , adaugam ouale intregi, unul cate unul.Formati din aluat bilute de marime potrivita si coaceti-le intr-o tava cu hartie de copt, la foc iute.Cosuletele trebuie sa creasca si sa fie goale pe dinauntru.
Pastrati putin aluat pentru a forma bastonasele care sa tina loc de cap si gat.Cand cosuletele sunt gata, umpleti-le cu icre si serviti-le cu placere.Va doresc pofta buna!
Buna Ralu! Ai cam uitat de noi, nu ne mai incanti cu nici o reteta????
apetisante si tare „aratoase” 😀