RATUSTE UMPLUTE CU ICRE

3 Iun

ratuste umplute cu icre

Drept sa va spun, as fi vrut sa le numesc lebede umplute, dar pentru ca asemanarea cu aceste minunate pasari nu este chiar una izbitoare, le-am numit ratuste.Ceva mai aproape de adevar.Dar nu-i nimic,nu intotdeauna iti ies planurile asa cum te-ai gandit.Reteta pentru aceste „pasarele” este aceeasi cu cea de la eclere.Asa ca, pentru cei care au incercat  prajitura  nu este nici o noutate.

Ingrediente cosulete :

  • 5 oua
  • o cana de apa (aprox. 300 ml)
  • o cana de faina
  • aproape jumatate de cana ulei.

Pentru cosulete, punem pe foc apa, impreuna cu uleiul.Cand incepe sa fiarba , tragem vasul de pe foc si adaugam faina .Mai lasam aproximativ 2 minute pe aragaz, amestecand in continuu.Dupa ce amestecul s-a racit , adaugam ouale intregi, unul cate unul.Formati din aluat bilute de marime potrivita si coaceti-le intr-o tava cu hartie de copt, la foc iute.Cosuletele trebuie sa creasca si sa fie goale pe dinauntru.

Pastrati putin aluat pentru a forma bastonasele care sa tina loc de  cap si gat.Cand cosuletele sunt gata, umpleti-le cu icre si serviti-le cu placere.Va doresc pofta buna!

ratuste umplute cu icre

2 Răspunsuri to “RATUSTE UMPLUTE CU ICRE”

  1. georgeta Iulie 19, 2012 la 1:36 pm #

    Buna Ralu! Ai cam uitat de noi, nu ne mai incanti cu nici o reteta????

  2. astilten Ianuarie 31, 2014 la 1:18 pm #

    apetisante si tare „aratoase”😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: