RATUSTE UMPLUTE CU ICRE

3 iun.

ratuste umplute cu icre

Drept sa va spun, as fi vrut sa le numesc lebede umplute, dar pentru ca asemanarea cu aceste minunate pasari nu este chiar una izbitoare, le-am numit ratuste.Ceva mai aproape de adevar.Dar nu-i nimic,nu intotdeauna iti ies planurile asa cum te-ai gandit.Reteta pentru aceste „pasarele” este aceeasi cu cea de la eclere.Asa ca, pentru cei care au incercat  prajitura  nu este nici o noutate.

Ingrediente cosulete :

  • 5 oua
  • o cana de apa (aprox. 300 ml)
  • o cana de faina
  • aproape jumatate de cana ulei.

Pentru cosulete, punem pe foc apa, impreuna cu uleiul.Cand incepe sa fiarba , tragem vasul de pe foc si adaugam faina .Mai lasam aproximativ 2 minute pe aragaz, amestecand in continuu.Dupa ce amestecul s-a racit , adaugam ouale intregi, unul cate unul.Formati din aluat bilute de marime potrivita si coaceti-le intr-o tava cu hartie de copt, la foc iute.Cosuletele trebuie sa creasca si sa fie goale pe dinauntru.

Pastrati putin aluat pentru a forma bastonasele care sa tina loc de  cap si gat.Cand cosuletele sunt gata, umpleti-le cu icre si serviti-le cu placere.Va doresc pofta buna!

ratuste umplute cu icre

2 răspunsuri to “RATUSTE UMPLUTE CU ICRE”

  1. georgeta iulie 19, 2012 la 1:36 pm #

    Buna Ralu! Ai cam uitat de noi, nu ne mai incanti cu nici o reteta????

  2. astilten ianuarie 31, 2014 la 1:18 pm #

    apetisante si tare „aratoase” 😀

Lasă un comentariu