Salau cu maioneza

11 apr.
Pentru ca locuiesc pe meleaguri tulcene, la malul Dunarii, unde umbla cainii „cu pestele in coada”, nu se poate sa lipseasca din meniul meu o reteta cu peste : salau cu maioneza si cartofi fierti.Ingrediente sunt putine, asa ca vi le voi enumera imediat:
  • un salau mai mare sau doi potriviti
  • 1 kg de cartofi
  • maioneza, si va recomand maioneza facuta in casa.Eu am folosit 3 oua, 2 fierte si unul crud.
  • sare, piper
  • verdeata pentru ornat.
Pentru cartofi, treaba e simpla,ii fierbeti, in coaja sau fara, cum va e mai usor, si ii  feliati .Pestele se pune la fiert cu un strop de sare si 2 linguri de otet, pentru a-si pastra savoarea.E de preferat sa puneti si cateva boabe de piper si foi de dafin, dar nu este obligatoriu.Aveti grija sa nu il fierbeti prea tare, caci  se poate faramita.Daca este un peste pana intr-un kg se fierbe 10 minute, daca cantareste peste 1 kg il lasam 30 de minute.Il scoateti  cu grija din vasul in care a fiert si il asezati pe un platou iar de jur- imprejur  „imprastiati” cartofii.salau cu maioneza
Ar fi bine sa aveti cateva fileuri de peste pentru aceasta reteta, asta ca sa nu va mai chinuiti sa alegeti oasele…asa ca mine. :))
Acum asezati maioneza pe toata suprafata si ornati dupa  imaginatia voastra.La mine a iesit cam asa:
salau cu maioneza
 
Poza asta nu va duce cu gandul la o insula cu palmieri??????Acolo sigur este mult peste!!!!!!
                                           POFTA BUNA !!!

2 răspunsuri to “Salau cu maioneza”

  1. monypyty aprilie 21, 2012 la 12:28 pm #

    O reţeta simplă şi sigur şi gustoasă. Mă şi văd în Hawaii când văd ornamentul :)) Foarte frumos..felicitări!

Lasă un comentariu